sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Julmys and shit


Eilen tuli avattua pikkujoulukausi! Vietettiin Liinan kanssa pikkujouluja♥;
leivottiin raakakakku, juotiin glögia, katsottiin Noah, höpötettiin, tanssittiin ja fiilisteltiin joulua!

 Haluttiin jakaa tää ihana raakakakku, 
jonka Liina löysi yhdestä brittilehdestä, joten tässä seuraavaks lyhyt ohje. 
Tää kakku oli tosi helppo tehdä ja maistu hyvältä. Siitä saa helposti myös tosi jouluisen valitsemalla esimerkiks marjat sen mukaan ja lisäämällä vaikka jotain jouluisia mausteita!


Tarvitset:

300g hasselpähkinöitä
300g taateleita
2 ripausta merisuolaa
2 avokadoa
100g hunajaa
2dl raakakaakaota
7 rkl kookos öljyä
200g pakastemarjoja
3 rkl hunajaa


1. Valmista ensin pohja:
sekoita hasselpähkinät (halutessasi voit käyttää pohjaan 200g pähkinöitä ja 100g seuraavaan kerrokseen. Kakun voi myös koristella esimerkiksi näillä pähkinöillä) ja 200g taateleita monitoimikoneessa merisuolan (yksi ripaus) kanssa. Kun massa on sekoittunut tasaiseksi, kaada koko taikina irtopohja vuokaan ja levitä/tasoita sormin kiinteäksi pohjaksi.





 2. Valmista toinen kerros:
Sekoita avokadot, 100g taateleita, 100g hunajaa, kaakaojauhe (alkuperäisessä ohjeessa oli annettu kaakaon määräksi 200g mutta se kuulosti niin paljolta, että kokeiltiin vaan parilla desillä ja se riitti ihan hyvin) ripaus suolaa, 
4 rkl kookos öljyä monitoimikoneessa kunnes massa on sileää.




Kaada valmis taikinamassa vuokaan pohjan päälle ja tasoita se sileäksi kerrokseksi.


3. Valmista marjainen päällinen:
Sekoita monitoimikoneessa valitsemasi marjat, 3 rkl kookos öljyä ja loppu hunaja (3 rkl)
sileäksi massaksi. On tärkeää, että kookos öljy levittyy tasaisesti seokseen, sillä se toimii hyydyttävänä/kovettavana ainesosana.


Kaada marjainen päällinen kakun päälle. 
Koristele halutessasi esimerkiksi hasselpähkinöillä ja suklaalastuilla. 
Laita kakku hyytymään joko pakkaseen tai jääkaappiin. Ohjeessa käskettiin laittaa kahdeksi tunniksi jääkaappiin, mutta suosittelemme jähmettämään kakun pakkasessa noin kahden tunnin ajan.




Meillä ei ollu käytössä monitoimikonetta, mutta silti selvittiin ihan hyvin käyttämällä luovuutta!
Sauvasekoittimesta ja "perunan muussajasta" oli paljon apua. 
Muista kuitenkin ettei perus blenderiin saa laittaa tällaisia kuivia ja kovia aineita.





Liinan "boheemi kakkupala" aka "VUORI"



Glögin yliannostus
teekokoelma


Oli ihan paras ilta 
Keksittiin miljoona uutta hästägiä, laulettiin iskelmiä, puhuttiin feminismistä, juotiin pullollien Loimua (Detox-teetä unohtamatta) ja päädyttiin vielä kattoon Sherlockiakin...
P.S. #AndersonOnPerseestä

0 kommenttia:

Lähetä kommentti